FAQ

Het energielabel is nodig bij verhuur of verkoop van een woning of bedrijfspand. Deze moet op het moment van overdracht (bij de notaris) aanwezig zijn.

Dit is de verantwoordelijk van de huidige eigenaar van het pand. Verkoopt u een bedrijfspand, dan moet u als huidige eigenaar het energielabel aan de nieuwe eigenaar aanleveren.

Onze prijzen zijn afhankelijk van het volgende:

  • het woningtype (Bedrijfspand/woning & aantal vierkante meters)
  • de beschikbare documentatie (bouwtekeningen en facturen)
  • de tijd die een energieadviseur nodig heeft om alle kenmerken op te nemen

De prijzen zijn exclusief BTW

Het energielabel is 10 jaar geldig. Bij verhuur van uw bedrijfspand of woning hoeft u dus niet per nieuw huurcontract een nieuw energielabel aan te vragen.

Onze energieadviseurs zijn gecertificeerd conform de nieuwe methodiek van de NTA8800. Deze methodiek heeft twee opnameprotocollen (ISSO 75.1 & ISSO 82.1) waarbij gegevens van een gebouw verzameld moet worden om een energielabel te kunnen bepalen. Om deze methodiek te mogen uitvoeren moet een energieadviseur aan bepaalde eisen voldoen. De richtlijnen zijn ontwikkeld om de kwaliteit van de Energie Prestatie Advisering (EPA) te waarborgen

Ja wij zijn een gecertificeerd bedrijf volgens BRL9500

Dit is afhankelijk van de grootte, gemiddeld duurt dit 1 uur. Bij panden boven 1000m2 hebben we 1,5 tot 2 uur nodig voor de opname.

Wanneer we in het pand naar binnen kunnen is dit voldoende. De adviseur kan zelfstandig de opname doen, zolang elke ruimte toegankelijk is.

Bij de opname wordt o.a. gekeken naar: oppervlakte gevels, ruimten, type isolatie, type glas, installaties om te  verwarmen/koelen

Ja, dit is geen probleem. We raden aan dit in uw aanvraag aan te geven. Of hier telefonisch contact over op te nemen

Op onze homepagina kunt u voor uw woning een afspraak inplannen. Voor bedrijfspanden hebben wij een offertetraject